Uličky Bratislavy, ktorými kráčali králi

Uličky Bratislavy, ktorými kráčali králi

Počas voľných dní môžeme v našom hlavnom meste v Bratislave preskúmať aj uličky, ktorými kráčali králi počas korunovácii. V spomínaných uličkách, ktorými sa aj my dnes vyberieme, nájdeme hlboké stopy minulosti a dodnes evokujú atmosféru kráľovskej slávy či mocenskej prítomnosti. Beáta Repíková sa stretla so sprievodkyňou Ľubomírou Černákovou práve na mieste kde do roku 1830 korunovali 11 panovníkov a 7 kráľovských manželiek.

Uličky Bratislavy, ktorými kráčali králi I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Katedrála Svätého Martina, gotický trojloďový kostol a bývalý korunovačný chrám, je najzachovalejším a najväčším gotickým kostolom v Bratislave. Stáročia dominuje panoráme nášho hlavného mesta. Do roku 1830 v ňom korunovali 11 panovníkov a 7 kráľovských manželiek. Ako sa zmenili v okolí katedrály Svätého Martina uličky? Môžeme sa aj my cítiť v meste ako králi a kráľovné keď korunovačnými uličkami dnes prejdeme? Aj na to sa opýtala Beáta Repíková sprievodkyne Ľubomíry Černákovej.

Uličky Bratislavy, ktorými kráčali králi II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vznešená  minulosť a aj uličky, ktorými sme sa dnes prešli v okolí Dómu sv. Martina ožijú v našom niekdajšom uhorskom hlavnom a korunovačnom meste tento rok počas bratislavských Korunovačných dní presne 16. až 18. augusta.

Autorka: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame