Prežite v zdraví kúpalisko

Prežite v zdraví kúpalisko

Tento týždeň sa budeme v dobrých radách venovať nástrahám, ktoré číhajú na kúpaliskách. Konkrétne po zdravotnej stránke. Dalibor Uhlár sa opýtal humánnej parazitologičky Dr. Anny Totkovej – s akými baktériami, vírusmi a plesňami sa najčastejšie stretne návštevník na verejnom kúpalisku alebo plavárni. 

Prežite v zdraví kúpalisko - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak sa v najbližšie dni chystáte navštíviť termálne kúpalisko, zídu sa vám aj dnešné rady. Totiž aj teplá termálna voda je živnou pôdou mnohých mikroorganizmov. No a keďže chceme prežiť leto v zdraví, Dalibor Uhlár sa opýtal humánnej parazitologičky Dr. Anny Totkovej na možné riziká ochorenia z termálnej vody.

Prežite v zdraví kúpalisko - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň v dobrých radách hovoríme o rôznych zdravotných nástrahách na kúpaliskách. S akými baktériami či vírusmi sa môžeme stretnúť na prírodnom kúpalisku na jazere – pýtal sa Dalibor Uhlár sa opýtal humánnej parazitologičky Anny Totkovej.

Prežite v zdraví kúpalisko - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako prežiť leto v zdraví na kúpaliskách, o tom sú tohto týždňové dobré rady.
Môžu kúpajúce sa, či plávajúce zvieratá preniesť nejaké baktérie či infekciu aj na človeka? Pýtal sa Dalibor Uhlár sa opýtal humánnej parazitologičky Dr. Anny Totkovej.

Prežite v zdraví kúpalisko - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň sme sa snažili poradiť vám, ako prežiť leto v zdraví na kúpaliskách. Dnes si to ešte zrekapitulujeme. Na čo si treba dať pozor z hľadiska infekcií a a baktérií na verejných kúpaliskách – sa pýtal Dalibor Uhlár humánnej parazitologičky Anny Totkovej.

21av - 5. časť1807270643;uhlar rada piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V prípade návštevy prírodných vodných plôch, sledujte stav čistoty vodných plôch, vydané hygienikmi.


Autor: Daliboe Uhlár; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame