Domáci miláčik nemusí byť len pes alebo mačka

Domáci miláčik nemusí byť len pes alebo mačka

Domáci miláčik nemusí byť len pes alebo mačka. Takto budeme začínať naše rady tento týždeň. Pozrieme sa, čo iné sa dá chovať pre potešenie doma alebo v byte. Začneme zajačikmi, morčatami a fretkami doma alebo v byte. Veterinára Pavla Valáška sa pýta Marcel Hanáček. 

Domáci miláčik nemusí byť len pes alebo mačka 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Veríme, že sme odpovedali vám, ktorí uvažujete o králikoch, morčatách, alebo fretkách. Dajú sa chovať aj v byte, ideálny je však pre ne, najmä pre spomínané králiky skôr väčší dom, lebo v byte ich bude cítiť. Čo sa však v byte určite chovať dá a bez problémov – to sú exotické vtáky.

Domáci miláčik nemusí byť len pes alebo mačka – o tom hovoríme tento týždeň. Ak hľadáte živého spoločníka, s ktorým netreba chodiť na prechádzky, ktorého počuť a ktorý pekne vyzerá, skúste vtáčika. S veterinárom Pavlom Valáškom sa rozprával Marcel Hanáček.

Domáci miláčik nemusí byť len pes alebo mačka - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes si povieme o zvieratku, ktoré bolo niekedy tak ako pes – predovšetkým strážnym a spoločenským zvieraťom. Vedeli ste, že prasiatko sa dá chovať aj v paneláku? A mnohí ho tam aj chovajú. Marcelovi Hanáčkovi povedal viac veterinár Pavol Valášek.

Domáci miláčik nemusí byť len pes alebo mačka - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Domáci miláčik nemusí byť len pes alebo mačka. Dnes máme pre vás ďalší nenáročný tip, ktorého chov má však aj svoje úskalia. Viac povie veterinár Pavol Valášek, s ktorým sa zhováral Marcel Hanáček. 

Domáci miláčik nemusí byť len pes alebo mačka - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj keď mnohí majú predsudky, že teda – mať doma potkana. Je to veľmi príjemné, nenáročné zvieratko.

Domáci miláčik nemusí byť len pes alebo mačka. Už sme hovorili o zajacoch, morčatách, prasiatkach, vtáčikoch, škrečkoch, potkanoch... ľudia chovajú doma všeličo. A na to všeličo iné, čo som v tomto výpočte nespomínal, sa pozrieme v poslednej časti nášho seriálu. Niekoľko dobrých rád pre chovateľov má aj dnes veterinár Pavol Valášek, ktorého oslovil Marcel Hanáček. 

Domáci miláčik nemusí byť len pes alebo mačka - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nech sa už rozhodnete pre akékoľvek zvieratko, ešte jedna rada – zistite si, koľko sa dožije a uvedomte si, že dovtedy sa o neho treba starať, lebo samo neprežije a je odkázané na našu starostlivosť.



Autor: Marcel Hanáček; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame