Ako a kde na huby

Ako a kde na huby

Tento týždeň pôjdeme na huby a dozvieme sa všetko dôležité a potrebné, čo by mal dobrý hubár poznať. Aj na západnom Slovensku sa už hubárska sezóna rozbieha. Richard Šümeghy oslovil popredného mykológa a predsedu Slovenskej mykologickej spoločnosti pri Slovenskej akadémii vied Ladislava Hagaru. Ten je autorom atlasov húb vydaných vo viacerých jazykoch. 

Ako a kde na huby - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň radíme hubárom, pretože už aj na západnom Slovensku sa pomaly rozbieha letná hubárska sezóna. Richard Šümeghy oslovil uznávahého mykológa Ladislava Hagaru. Kedy je najlepšie vybrať sa na huby do lesa?

Ako a kde na huby - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň radíme hubárom s Ladislavom Hagarom, ktorý sa už 40 rokov venuje výskumu húb. Je autorom atlasov húb vydaných vo viacerých jazykoch a môže sa pochváliť aj najväčším atlasom húb na svete. Richard Šümeghy sa popredného mykológa a vášnivého hubára opýtal, kde na západe Slovenska nájdeme najviac húb.

Ako a kde na huby - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň radíme hubárom s mykológom Ladislavom Hagarom. Richard Šümeghy sa vášnivého hubára opýtal, ako dlho môžeme nazbierané huby skladovať.

Ako a kde na huby - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň radíme hubárom. Richard Šümeghy dnes oslovil popredného  mykológa a fytopatológa, spoluautora praktických príručiek pre hubárov Antona Janitora. Ten zdôrazňuje, že nazbierané huby treba konzumovať s mierou.

Ako a kde na huby - 5.časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko o hubách na tento týždeň. Od pondelka to už bude o masáži – kedy na ňu ísť, ako sa pripraviť, alebo ako si vybrať maséra.

Autor: Richard Šümeghy; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame