Domáce zdravotné testy

Domáce zdravotné testy

Nekonečné rady v ambulanciách lekárov a pritom vy len orientačne chcete vedieť, ako na tom ste v prípade nejakých zdravotných problémov. V našich lekárňach existuje priam nepreberné množstvo takzvaných domácich testov. Niektorým z nich sa v tohtotýždňových dobrých radách s liekovým analytikom doktorom Petrom Stankom, venuje Janka Bleyová.

Domáce zdravotné testy 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Včera ste sa s liekovým analytikom – farmaceutom, doktorom Petrom Stankom dozvedeli , ako zistiť, či náhodou nie ste „majiteľmi baktérie“ s takým poetickým názvom Helikobakter pylori,  ktorá celkom nepoeticky ničí človeku zdravie. Dnes však Janka Bleyová  upriami vašu pozornosť na domáci test, ktorý rozpoznáva príznaky iného  zdravotného  problému.

Domáce zdravotné testy 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V dobrých radách sa od pondelka venujeme domácim testom. Reč je o informatívno – orientačnom zisťovaní  zdravotného stavu  pri tom – ktorom zdravotnom probléme. Dnes bude reč o mimoriadne háklivej téme a tou sú testy na drogy. Janka Bleyová sa však liekového analytika a farmaceuta doktora Petra Stanka najskôr opýtala, kto môže využiť takéto testy v domácom prostredí.

Domáce zdravotné testy 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V lekárňach dostanete nepreberné množstvo testov na kadejaké zdravotné neduhy, ale dnes sa s Jankou Bleyovou a s liekovým analytikom, doktorom Petrom Stankom – pozrieme na CRP. Toto  vyšetrenie popri iných diagnostických postupoch, nám často  robí lekár v prípade dilemy či sme, alebo nie sme adeptmi na antibiotickú liečbu. CRP testy si však  môžeme urobiť aj  doma.

Domáce zdravotné testy 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Predpokladáme, že v mnohých slovenských domácnostiach tlakomer už nie je neznámym pojmom. Slováci totiž patria medzi národy, u ktorých dominujú  práve srdcovo – cievne problémy. Meranie tlaku sa už stáva súčasťou nielen liečby hypertenzie, ale plní aj preventívnu úlohu. V dnešných dobrých radách vám však Janka Bleyová s liekovým analytikom, doktorom Petrom Stankom povedia o prístroji, ktorý dokáže ešte niečo viac.

Domáce zdravotné testy 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V našich dobrých radách s Jankou Bleyovou a s liekovým analytikom, doktorom Petrom Stankom dominovali tento týždeň,  domáce testy na zisťovanie toho – ktorého zdravotného problému. Od pondelka meníme tému a reč bude o reklamovaní topánok.


Autor: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame