Fórum: Spevavcov ubúda, dravce sú nevinné

Fórum: Spevavcov ubúda, dravce sú nevinné

Poslucháčka Edita z Bratislavy si všimla úbytok počtu spevavých vtákov. Podľa nej sú príčinou straky, ktorých v mestách pribúda.  Poslucháčka ich označuje za škodnú a domnieva sa, že ich regulácia by vyriešila tento problém.  Iveta Pospíšilová sa pýtala odborníkov – ornitológov. Najskôr oslovila Jána Gúgha zo Slovenskej ornitologickej spoločnosti, ktorý jej vysvetlil dôvody, prečo sa aj straky už dlhšie obdobie presúvajú z prírody do miest.  

Fórum: Spevavcov ubúda, dravce sú nevinné Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ďalšími príčinami nepriaznivého vývoja počtu spevavcov v mestách sú dopady klimatických zmien, toxicita prostredia a v neposlednom rade aj voľne žijúce mačky. Odborníci však varujú pred zásahom človeka do regulácie prírody. Tá si poradí aj sama a ak ubudne korisť, ubudnú aj predátori a naopak. 

Ak aj vy máte nejaké nezodpovedané otázky, a to z akejkoľvek oblasti, neváhajte nás kontaktovať. Pripravili sme pre vás telefónne číslo s odkazovačom - 02 32 50 62 62, kam nám môžete vaše otázky zatelefonovať. Rovnako ich môžete napísať aj mailom na forum.regina@rtvs.sk.

Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame