Bezlepková sacherova torta

Bezlepková sacherova torta

Tento týždeň maškrtíme a vytvárame delikatesy podľa receptúr úspešného študenta Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave  Adama  Kožáka. S Beátou Repíkovou už pre nás pripravuje zdravú Sacherovú tortu.

Bezlepková sacherova torta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

bezlepkovú múku 180 g
práškovú stéviu 42 g
80percentnú čokoládu  210 g
vajcia 6 ks
maslo 210 g
kypriaci prášok 1 balíček
dia džem 150  g 
čokoládu na dokončenie a zdobenie 150 g

Postup:

Vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielka, žĺtka zmiešame  so stéviou, rozpusteným maslom a rozpustenou čokoládou. Do źĺtkovej zmesi  primiešamemúku s kypriacim  práškom, nakoniec primiešame tuhý bielkový sneh,  pečieme 45 minút na 160 stupňoch.

Upečenú tortu rozrežeme na tri pláty naplníme džemom, necháme v chlade  odležať cca  2- 3 hod. a nakoniec oblejeme tortu čokoládou.


Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame