Tento týždeň maškrtíme a vytvárame delikatesy podľa receptúr úspešného študenta Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave Adama Kožáka. S Beátou Repíkovou už pre nás pripravuje zdravú Sacherovú tortu.
Bezlepková sacherova torta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
bezlepkovú múku 180 g
práškovú stéviu 42 g
80percentnú čokoládu 210 g
vajcia 6 ks
maslo 210 g
kypriaci prášok 1 balíček
dia džem 150 g
čokoládu na dokončenie a zdobenie 150 g
Postup:
Vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielka, žĺtka zmiešame so stéviou, rozpusteným maslom a rozpustenou čokoládou. Do źĺtkovej zmesi primiešamemúku s kypriacim práškom, nakoniec primiešame tuhý bielkový sneh, pečieme 45 minút na 160 stupňoch.
Upečenú tortu rozrežeme na tri pláty naplníme džemom, necháme v chlade odležať cca 2- 3 hod. a nakoniec oblejeme tortu čokoládou.