Tento týždeň si sladkými maškrtami pripomíname, že je tu mesiac lásky. Pečieme teda s láskou pre lásku. S Beátou Repíkovou a budúcou cukrárkou, študentkou Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave Veronikou Jurišovou si dnes pripravíme vanilkové cupcaky. Najprv sa však dozvieme, aký je rozdiel medzi nimi a muffinmi.
Vanilkové cupcaky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ppotrebujeme : 150 gramov masla, 150 gramov práškového cukru, 3 vajíčka, vanilkový lusk 150 gramov hladkej múky a polovicu prášku do pečiva. Na ozdobenie šľahačku a ovocie podľa chuti.
Ako postupujeme?
150 g masla vymiešame do peny so 150 gramami práškového cukru , pridáme postupne a pomaly 3 vajíčka a vanilkový lusk, najlepšie jeho dužinu. Napokon pridáme 150 gramov hladkej múky , polovicu prášku do pečiva a takto hotové cesto nalejeme do košíkov , ktoré plníme len do 2/3 a necháme piecť na 180 stupňoch asi 20 minút. Vyberieme a po vychladnutí zdobíme šľahačkou.