Vanilkové cupcaky

Vanilkové cupcaky

Tento týždeň si sladkými maškrtami pripomíname, že je tu mesiac lásky. Pečieme teda s láskou pre lásku. S Beátou Repíkovou a budúcou cukrárkou, študentkou Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave Veronikou Jurišovou  si dnes  pripravíme vanilkové cupcaky. Najprv sa však dozvieme, aký je rozdiel medzi nimi a muffinmi.     

Vanilkové cupcaky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ppotrebujeme : 150 gramov masla, 150 gramov práškového cukru,  3 vajíčka,   vanilkový lusk 150 gramov hladkej múky  a polovicu prášku do pečiva.  Na ozdobenie šľahačku a ovocie podľa chuti.
Ako postupujeme? 
150 g masla vymiešame do peny so 150 gramami práškového cukru , pridáme   postupne a  pomaly 3 vajíčka  a vanilkový lusk, najlepšie  jeho dužinu. Napokon pridáme 150 gramov hladkej múky , polovicu prášku do pečiva a takto hotové cesto  nalejeme do košíkov , ktoré  plníme len do  2/3  a necháme piecť  na 180 stupňoch  asi  20 minút.  Vyberieme  a po vychladnutí  zdobíme šľahačkou.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame