Dnes pripravíme pre zamilované páry všetkých vekových kategórií, pretože láska kvitne v každom veku, plnené srdiečka z odpaľovaného cesta. S Beátou Repíkovou je už v kuchyni budúca cukrárka, študentka Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave, Veronika Jurišová.
Srdiečka z odpaľovaného cesta
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 45 gramov masla, okolo deci a pol vody, 110 gramov hladkej múky, 150 gramov vajíčok, štipku soli
Postup: Maslo, vodu a soľ necháme zovrieť v hrnci. Odstavíme zo sporáka a pridáme múku, pričom miešame, kým nie je cesto hladké. Potom cesto šľaháme – pridáme do neho 150 gramov vajíčok, kým dosiahneme, že je cesto hladké.
Potom vymastíme stuženým tukom plech, do cukrárenského vrecúška dáme hotové cesto a vytlačíme srdiečka na plech. Pred pečením ich pokropíme vodou, aby sa pekne zdvihli a pečieme na 220 stupňoch Celzia.
Po upečení vychladnuté rozrežeme a plníme napríklad aj pudingom do ktorého vmiešame 60 gramov masla.