Monte Bianco

Monte Bianco

K nedeľnému obedu patrí aj výnimočný dezert. Ten, na ktorý Iveta Pospíšilová získala recept od Emílie Ondruškovej si môžu pripraviť aj diabetici alebo celiatici. Gaštany sú totiž  pre nich vhodnou potravinou. Táto pochúťka obsahuje tiež veľa minerálov a vitamínov. Skôr, než sa budeme venovať  sladkému receptu, vypočujeme si niekoľko informácií o zdravotných aspektoch jedlých gaštanov.   

Monte Bianco Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: viac než kilogram gaštanov, pol litra šľahačkovej smotany, mlieko, cukor a vanilku.
Postup: Gaštany varíme vo väčšom množstve vody približne 30 – 40 minút. Scedíme, ošúpeme a čisté biele ich dáme do rajnice a zalejeme mliekom. Pridáme vanilku a privedieme do varu. Prikryjeme pokrievkou a na slabom ohni varíme až dovtedy, kým gaštany nevypijú všetko mlieko. Potom ich prepasírujeme cez sito, masu osladíme cukrom. Miešame, až kým sa masa nezačne ľahko oddeľovať od rajnice. Necháme vychladnúť a znovu prepasírujeme. Na tanieri vytvoríme z masy kopček,  zalejeme ho vyšľahanou šľahačkou. Podávame dobre vychladené.

Autorka: Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame