Burger s bravčovým plieckom a coleslaw šalátom

Burger s bravčovým plieckom a coleslaw šalátom

Tento týždeň nám varí Filip Vranák z Trenčína. Jeho recepty poznajú ľudia z celého mesta a teraz jeden z nich ponúkne aj nám. Michala Hercega zaujímalo, čo si pre nás Filip pripravil. 

Burger s bravčovým plieckom a coleslaw šalátom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 1,5 kg bravčového pliecka a 10 žemlí. Na marinádu si pripravíme soľ, korenie, cesnak, mletú rascu, údenú papriku a trošku cukru. Namarinované mäso pečieme v rúre zakryté alobalom pri teplote 130 stupňov Celzia 6-8 hodín. Dôležité je mäso dostatočne podliať. Na šalát budeme potrebovať cca 1,5 kg kapusty. Hlávku očistíme od hlúbu a vrchných listov. Nasekáme, pridáme soľ, korenie, ocot, na jemno posekanú jarnú cibuľku, nastrúhané jabĺčko, petržlenovú vňať. Takto pripravenú zmes zamiešame a pridáme trošku majonézy. Šalát necháme odležať. Keď je mäso upečené, žemľu rozkrojíme, opečieme na panvičke. Na spodnú časť dáme šalát a naň položíme upečené natrhané bravčové pliecko. Zakryjeme vrchnou polovicou žemle a môžeme servírovať.

Autor: Michal Herceg; Ilsutr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame