Stravovanie mladých ľudí

Stravovanie mladých ľudí

Ako pristupujete ku vášmu stravovaniu? Viete si nájsť na jedlo čas, alebo si počas náročného dňa len tak-tak stihnete niečo zajesť? Ktoré jedlo je pre vás základom dňa? Tento týždeň bude reč o rôznych kuchyniach, aj o tej našej tradičnej, ale aj o tom, či a kedy mladí ľudia začínajú variť. Štefánia Turyová sa rozprávala so študentmi konzervatória – tí sa priznali, že s pravidelnou stravou majú naozaj ťažkosti. Posúďte sami.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Podmienky vo vysokoškolských internátnych kuchynkách sú veľmi rôzne. Pre niekoho sú dobrou príležitosťou konečne okúsiť varenie bez toho, aby mama stála za chrbtom, iní študenti sa radšej spoľahnú na školské jedálne. Adrián študuje v Banskej Bystrici aj v Bratislave – a najradšej zje to, čo si aj sám pripraví. Lásku k vareniu nepopiera. Rozprávala sa s ním Štefánia Turyová.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Keďže bez jedla sa žije naozaj ťažko, neodmysliteľne k jeho príprave patrí varenie. Pre niekoho je čas strávený v kuchyni oddychom, iní to vnímajú ako stratu času a doslova trpia. Ako deti sme často pomáhali rodičom v kuchyni. Ako povinnosť to nevnímal Andrej Csino – ktorý dnes pracuje v oblasti reklamy. Chvíle s mamou v kuchyni si užíval. S vyštudovaným kuchárom sa rozprávala Štefánia Turyová.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bryndzové halušky, pirohy, buchty, párance, gombovce – ktoré tradičné jedlá si z detstva pamätáte? Radi ich pripravujete, alebo radšej poprosíte mamu či starú mamu? Štefánia Turyová sa rozprávala so študentami konzervatória o tom, či sa tešia domov zo školy aj kvôli dobrému jedlu a či si pochutia na niečom domácom. Ešte pred tým však názor Viery Feriancovej – autorky knihy s tradičnými receptami, ktorú vychovala babička.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Spomínate si na vaše prvotiny na tanieri? Vyšli vám alebo to bola hotová pohroma? Aj študenti Konzervatória na Tolstého ulici v Bratislave skúšajú v kuchyni experimentovať. Niekedy sa obrátia na svoju mamu, inokedy sa spoľahnú na knihu receptov. O prvých skúsenostiach s varením sa s nimi rozprávala Štefánia Turyová. A pustí za sporák spisovateľka Kristína Novanská Kručayová alias Tina Kirs svojho manžela?

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Budúci týždeň bude reč o technológiách. Aký majú vplyv na mladých ľudí? Vedia ich bezpečne ovládať? Od pondelka sa na vás teší Dajana Hanesová.

Autor: Štefánia Turyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame