Mladí a brigády

Mladí a brigády

Letné brigády jednoznačne patria k tíndžerskému veku, keď sa mladí stavajú "na vlastné nohy" - tak sa volá táto naša rubrika a tento týždeň sa pozrieme práve na letné brigády. Aj v tomto smere sa čo-to zmenilo. O letných brigádach sa tento týždeň bude so svojimi rovesníkmi a s ďalšími respondentmi rozprávať Marianna Ďuranová a Oliver Orth.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Letné brigády - to je téma nášho seriálu tento týždeň. Ako tínedžeri často zoberieme rôzne pracovné ponuky. Jedna vec čo by sme chceli robiť, a druhá, čo reálne robiť môžeme. A samozrejme, popri tom sa dívame na zárobok, ale zaujímavé môže byť aj nazbieranie skúseností, a možno kamarátstiev a zázitkov. Brigádami sme si asi všetci prešli a výnimkou nie sú ani dnešní mladí. Pokračujú Marianna Ďuranová a Oliver Orth.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V aktuálnom cykle Na vlastné nohy sa rozprávame o letných brigádach mladých a nebudeme si klamať, drvivej väčšine ide o zárobok, ktorý si študenti a študentky počas letných práznin majú peknú možnosť zarobiť. Motivácie zárobku sú rôzne a Marianna Ďuranová a Oliver Orth zisťovali, načo peniaze z brigád mladí míňaju.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Brigády sa nám spájajú najmä s letom, no dnes je úplne normálne, že študenti a študentky pracujú aj počas školského roka. V dnešnej časti cyklu Na vlastné nohy sa s Mariannou Ďuranovou a Oliverom Orthom dozvedáme, že na 90% mladí nebrigádujú len počas prázdnin.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V poslednej časti seriálu Na vlastné nohy sa budeme rozprávať o dobrovoľníctve. Pretože áno, k letu jednoznačne patria aj brigády ale sú tu medzi nami aj takí mladí, ktorí si skúsia aj tento druh práce alebo skúsenosti. Marianna Ďuranová a Oliver Orth sa mladých pýtali, či majú skúsenosť s dobrovoľníctvom.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Marianna Ďuranová Oliver Orth

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame