Svet technológií a umelej inteligencie

Svet technológií a umelej inteligencie

Doba technologii napreduje ani nie z roka na rok, ale skoro zo dňa na deň. Tento týždeň štartujeme cyklus relácie NA VLASTNÉ NOHY, v ktorom sa Marianna Ďuranová a Oliver Orth svojich hostí pýtali, či využívajú technológie a umelú inteligenciu?

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa v cykle relácie NA VLASTNÉ NOHY rozprávame o technológiach a poďme sa spoločne s Mariannou Ďuranovou a Oliverom Orthom bližšie pozrieť práve na umelú inteligenciu, ktorá nie len mladých láka. A nebavíme sa len o voľnom čase. Oliver sa pýtal, ako a či vôbec umelú inteligenciu študenti využívajú v slovenských školách.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Priemyselná revolúcia nejaké pracovné pozície zamietla pod koberec. Čo s pracovnými pozíciami spraví umelá inteligencia o pár rokov neskôr? Rozmýšľajú pri výbere povolania mladí aj prihliadajúc na tento faktor? V cykle relácie NA VLASTNÉ NOHY to spoločne zisťovali Marianna Ďuranová a Oliver Orth.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bojíte sa umelej inteligencie? Tento týždeň sa v cykle relácie NA VLASTNÉ NOHY s Mariannou Ďuranovou a Oliverom Orthom rozprávame práve o umelej inteligencii - ako ju mladí vnímajú a teda aj toho, či sa jej boja.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Niekedy na tie technológie nadávame, že nefungujú dobre, a niekedy sa nestačíme diviť, čo všetko bezproblémovo dokážu. Umelá inteligencia má možno nad sebou rúško tajomstva a niekto má aj obavy. Tak či onak, prináša nám už dnes veľké pozitíva. Práve o nej sme sa tento týždeň v relácii NA VLASTNÉ NOHY s Mariannou Ďuranovou a Oliverom Orthom rozprávali.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Marianna Ďuranová, Oliver Orth

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame