V odraze vody: Kunovská priehrada

V odraze vody: Kunovská priehrada

Celková plocha – 65 hektárov, hĺbka 2 - 8 metrov, bahnité dno, mierne členité pobrežie s výškou brehu do jedného metra, zatrávnené svahy, vodomilné dreviny a kry s prevahou druhov vŕba a jelša. V dnešnej časti nášho letného seriálu – V odraze vody sa Tatiana Šušková vybrala na Záhorie, konkrétne ku Kunovskej priehrade. Je prímestskou rekreačnou oblasťou mesta Senice a najskôr nás do nej pozýva riaditeľ Rekreačných služieb mesta Senica Ľubomír Štvrtecký.  

V odraze vody: Kunovská priehrada 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Peší turisti, cykloturisti, deti v letnom tábore, chalupári z okolia, rybári, domáci, ale aj dovolenkári. Prímestská rekreačná oblasť Senice - Kunovská priehrada je obľúbeným miestom, na ktoré sme tentokrát sa vybrali v rámci letného seriálu rádia Regina V odraze vody. Po sérii chladných a daždivých dní Tatiana Šušková predpokladala, že tam nestretne ani živú dušu. Splnili sa jej očakávania?

V odraze vody: Kunovská priehrada 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



A ako sme sa presvedčili na Kunovskej priehrade sa užívať naozaj dá. Súčasťou rekreačného areálu je aj Náučný chodník Senica – Kunovská priehrada, ktorý tvorí 9 informačných tabúľ a detský kútik s interaktívnymi enviromentálnymi prvkami. Tak okrem relaxu sa môžete na Kunovskej priehrade aj dozvedieť niečo viac o prírode tohto regiónu.


Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame