Ľubica Krištofová, riaditeľka Záhorského osv. strediska v Senici

Ľubica Krištofová, riaditeľka Záhorského osv. strediska v Senici

Človek mieni, život mení. Platí to aj v prípade riaditeľky Záhorského osvetového strediska v Senici Ľubice Krištofovej. Pôvodne vyštudovala Prírodovedeckú fakultu v Bratislave, ale ako povedala Tatiane Šuškovej, poznatky zo štúdia dodnes plne uplatňuje na svojom dlhoročnom pracovisku. Ľubica Krištofová začala úplne na začiatku.   

Ľubica Krištofová, riaditeľka Záhorského osv. strediska v Senici 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ľubica Krištofová pracuje dvadsať rokov ako riaditeľka Záhorského osvetového strediska v Senici, a hoci sa pred jej menom nachádza titul RNDr - teda doktorka prírodných vied, jej najväčším koníčkom je splnený sen z detstva – archeológia. Keď už ako dieťa túžila stať sa archeologičkou, netušila, že vzácne náleziská má rovno doma v  záhrade pod nohami. Tatiane Šuškovej o svojej záľube povedala: 

Ľubica Krištofová, riaditeľka Záhorského osv. strediska v Senici 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V rámci archeologického výskumu sa v Senici stále darí objavovať kus histórie nášho regiónu. A aj vďaka iniciatíve Ľubice Krištofovej vznikol v meste Klub priateľov histórie, ktorý okrem osvety zhromažďuje vzácne dokumenty, fotografie, kroniky, staré zápisy a rôzne predmety, ktoré chcú neskôr venovať do pripravovaného múzea mesta Senica.  

Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: Facebook

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame