Analytik s dušou mušketiera

Analytik s dušou mušketiera

Možno ho poznáte z televíznej obrazovky, z rozhlasového vysielania, alebo patríte k  čitateľom jeho analytických komentárov. Politológ a analytik, absolvent odboru medzinárodných vzťahov a diplomacie - Radovan Geist je však aj zakladateľom a šéfredaktorom informačného portálu o Európskej únii - Euroaktiv. To, čo ale nezainteresovaní nevedia je fakt, že tento pohybovo nadaný muž je aj mušketierom v skupine historického šermu.  Aj preto sa Janka Bleyová  najskôr Radovana Geista opýtala, či práca analytika nie je pre neho príliš suchopárna. 

Analytik s dušou mušketiera 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V skupine historického šermu CORVUS ARMA, pre zasvätených s názvom „Havrani“-  šermuje aj známy slovenský analytik a odborník na medzinárodné vzťahy Radovan GEIST. Letné hrady, zámky a dobové slávnosti sú priestorom najmä pre  Havranov, ktorí sa špecializujú  na obdobie baroka a vrcholnej gotiky. Ich majstrovstvo po každom vystúpení oceňujú nielen domáci, ale  i zahraniční návštevníci.  Na jednom z takýchto vystúpení bola aj Janka Bleyová.

Analytik s dušou mušketiera 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Minulosť, zvyky našich predkov, dobové oblečenie, či súboje, v ktorých voľakedy platili jasné pravidlá, to všetko vám ponúkajú nadšenci historického šermu. No a my sme vám s Jankou Bleyovou predstavili jedného z nich: Radovana Geista, ktorý je v civilnom živote známy analytik a znalec medzinárodných vzťahov v Európskej únii..

Autor: Janka Bleyová; Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame