Na čo je nám mestská polícia

Na čo je nám mestská polícia

Policajná uniforma má reprezentovať rešpekt a vyvolať pocit dôvery. Preto sa tento týždeň zameriame na uniformu, ktorú tvorí  čiapka tmavomodrej farby, označená je po celom obvode pásom s čierno - bielymi štvorcami v troch radoch. Na čelnej strane čiapky je odznak. Košeľa je bledomodrá, k tomu tmavomodrá viazanka a nohavice. Viete o aký poriadkový útvar ide? Ak ste tipovali mestskú políciu, uhádli ste. Čo konkrétne je mestská polícia – pýtal sa Dalibor Uhlár náčelníka mestskej polície v Pezinku Ľudovíta Farbulu. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o tom, na čo je nám mestská polícia. Viem si predstaviť, ako ste si v duchu odpovedali, že jedine tak na rozdávanie pokút. Tak teda, za čo presne môže mestská polícia ukladať pokuty? Pýtal sa Dalibor Uhlár náčelníka mestskej polície v Pezinku Ľudovíta Farbulu.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Radíme aj dnes, či vieme na čo je nám mestská polícia. Len na zopakovanie,  je to poriadkový útvar, ktorý spolupracuje aj so štátnou políciou. Avšak môže mestská polícia používať radary na miestach, kde je umiestnená zákazová značka? Pýtal sa Dalibor Uhlár náčelníka mestskej polície v Pezinku Ľudovíta Farbulu.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Seriál dobrých rád pokračuje o mestskej polícii aj dnes. Tento krát si vysvetlíme, čo všetko môže mestská polícia kontrolovať. Dalibor Uhlár sa pýtal náčelníka mestskej polície v Pezinku Ľudovíta Farbulu.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Takže, príslušníkovi mestskej, či obecnej polície v prípade, ak je na to zákonný dôvod, sme povinní predložiť občiansky preukaz, alebo iný doklad, ktorým sa dá preukázať totožnosť. Môže to byť napríklad aj cestovný pas. A mestská polícia nemá oprávnenie zadržať nám vodičské oprávnenie. 

Keď vyrastiem bude zo mňa  policajt. To sme si hovorili v detstve a teraz, keď už sme veľkí môžu byť z nás aj policajti napríklad i mestskí. Kto sa ním a ňou môže stať? Pýtal sa Dalibor Uhlár náčelníka mestskej polície v Pezinku Ľudovíta Farbulu.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň to bolo o poriadkovom orgáne o mestskej polícii. Nový seriál dobrých rád od pondelka bude z iného súdka  -  o tom, čo je dôležité, ak si kupujeme nový televízor.

Autor: Dalibor Uhlár; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame