Rady pri výpovedi

Rady pri výpovedi

Dať v práci výpoveď a ísť na nové, a možno aj lepšie miesto. Výpoveď je súčasťou procesu zamestnania, ide v podstate o zmluvné ukončenie medzi zamestnancom a zamestnávateľom. Preto sa tento týždeň v dobrých radách budeme venovať výpovediam, ale aj hľadaniu si novej práce.  Dalibor Uhlár sa opýtal marketingového manažéra Martina Menšíka z profesie.sk, ako máme postupovať, keď chceme dať výpoveď. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa venujeme výpovediam, ale aj hľadaniu si novej práce. Včera sme hovorili ako postupovať, ak chcete dať výpoveď. Dnes na inú tému. Môžeme dostať výpoveď od zamestnávateľa aj sms-kou, alebo emailom? Pýtal sa Dalibor Uhlár marketingového manažéra Martina Menšíka.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V dobrých radách sme si už povedali, že výpoveď od zamestnávateľa, alebo zamestnanca môže byť akceptovaná aj elektronickou emailovou formou. A pripomenuli sme aj, dokedy sa treba prihlásiť na úrad práce po výpovedi, alebo strate zamestnania. Dnes sa Dalibor Uhlár pýtal marketingového manažéra Martina Menšíka – ako dlho môže byť nezamestnaný vedený v evidencii nezamestnaných.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bežnou realitou dneška je aj to, že sa absolventom univerzít nedarí nájsť vhodné uplatnenie. Sú aj také situácie, že vysokoškoláci si nevedia nájsť dlhšie prácu. Čo robiť a ako by mali postupovať? Pýtal sa Dalibor Uhlár marketingového manažéra Martina Menšíka.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak si teraz hľadáte prácu a nové zamestnanie, je dobré vedieť sa presadiť aj na pracovnom trhu. Ako teda postupovať, aj na to sa pýtal Dalibor Uhlár marketingového manažéra z profesie.sk  Martina Menšíka.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovorili sme a trochu aj radili tento týždeň o možnostiach ako si nájsť prácu. Od pondelka v dobrých radách zmeníme tému, budeme sa starať o kvety.

Autor: Dalibor Uhlár; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame