Fórum: Ako sa chrániť v búrke

Fórum: Ako sa chrániť v búrke

Búrky v tomto ročnom období nie sú vôbec výnimočné. Žiaľ, počasie je nepredvídateľné a niekedy nám môže aj veľmi ublížiť. Nedávno, koncom  mája na to doplatil jeden Nitran, ktorý sa v čase búrky ukryl pod vysoký strom a držal v ruke dáždnik. Zasiahol ho blesk a na mieste zomrel. Napísala nám aj poslucháčka Oľga z Trenčína, ktorá sa tiež viackrát dostala do situácie, že nevedela ako správne reagovať a preto sa nás pýta, ako sa chrániť pred bleskom. Mária Babinská sa vybrala za klimatológom Petrom Kajabom zo Slovenského hydrometeorologického ústavu.   

Fórum: Ako sa chrániť v búrke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na tému búrky, blesk, nepriaznivé počasie nielen na nížinách, ale aj v horách bude Mária Babinská debatovať s klimatológom a záchranárom  z Horskej záchrannej služby na budúci týždeň v utorok 10. júla.

Ak aj vy máte nejaké nezodpovedané otázky, a to z akejkoľvek oblasti, neváhajte nás kontaktovať. Pripravili sme pre vás telefónne číslo s odkazovačom - 02 32 50 62 62, kam nám môžete vaše otázky zatelefonovať. Rovnako ich môžete napísať aj mailom na forum.regina@rtvs.sk.

Autorka: Mária Babinská; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame