Po celý tento týždeň budeme pripravovať skačianske špeciality, tradičné pochúťky z Hornej Nitry. Varešku bude držať v ruke kuchár Miroslav Zuzula. Spolu s Vierou Horákovou si pochutnali na pikantnom guláši.
Skačiansky guláš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
Olej, cibuľu, červenú papriku, rascu, Čierne korenie, majoránku, cesnak a mäso, nakrájané na kocky.
Postup:
Cibuľu upražíme do zlatista, pridáme papriku, trocha vody, alebo vývaru, mäso, korenie, soľ, cesnak a keď je mäso takmer mäkké, pridáme zemiaky. Nakoniec guláš zahustíme zásmažkou.
Zajtra si pripravíme prírodný rezeň na šampiňónoch.
Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay