Po celý tento týždeň vám ponúkame recepty na jedlá, ktoré radi pripravujú gazdinky z obce Choča. Ten, ktorý pripravovala Alena Záhorecová ochutnala aj Viera Horáková.
Chočianske bravčové Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme bravčové mäso, najlepšie stehno, soľ, cibuľu, zemiaky, sladkú smotanu, hladkú múku, olej.
Mäso nakrájame na plátky, osolíme, obalíme v múke a prudko opečieme na oleji. Pripravíme si pekáč do ktorého naukladáme mäso, zalejeme výpekom, nato dáme cibuľu, predvarené zemiaky, to všetko zalejem smotanou a necháme zapiecť.
Zajtra si pripravíme bravčové mäso s ananásom.
Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay