Príbeh strašidelného festivalu

Príbeh strašidelného festivalu

Či už veríte na strašidlá alebo nie, určite ste už o nejakých aspoň počuli. A verím, že je veľa aj takých, ktorí počuli o tom, že duchovia a strašidlá sa každoročne stretávajú na Bojnickom zámku. A robia tak už 25 rokov. A práve o tomto nevšednom festivale bude náš seriál tento týždeň. Pripravil ho Marcel Hanáček. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sledujeme príbeh vzniku Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel v Bojniciach, ktorý vznikol pred 25 rokmi. Niekoľko rokov na ňom účinkoval aj náš kolega Marcel Hanáček, takže máme informácie z prvej ruky.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Medzinárodný festival duchov a strašidiel, ktorý nasledujúci víkend pokračuje na Bojnickom zámku, je tento rok už 25. raz. A to je dôvod, prečo sa stal aj témou nášho príbehu v Rádiu Regina. Dnes sa budeme rozprávať s niekoľkými jeho režisérmi. Pokračuje Marcel Hanáček. 

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bojnice sa na niekoľko dní v roku premenia na mravenisko. Dominuje mu zámok vyzdobený vlajkami, ľudia sa tlačia v radoch na lístky, zámocká priekopa je plná stánkov, sokoliari majú plný areál a v reštauráciách, ktorých je inak v Bojniciach dosť, sa na stôl čaká v rade. A to sa tam opakuje 25 rokov vždy počas Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel. Jeho atmosféru nám v aktuálnom príbehu prináša Marcel Hanáček, ktorý bol niekoľko rokov súčasťou tohto festivalu.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dodnes sa zámocká pani vraj zjavuje ako Biela pani Bojnického zámku. Nevidieť ju tam denne, zato kroky v miestnostiach sa vraj ozývajú často.

Tento týždeň sledujeme príbeh Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel v Bojniciach – druhý polčas tohto podujatia sa začína dnes. Pri 25. výročí tie najzujímavejšie momenty festivalu vyberá Marcel Hanáček. 

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Príbeh Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel v Bojniciach sa dnes končí, ale už pripravujeme ďalší - o bábkovom divadle.


Autor: Marcel Hanáček; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame