Štefánikova ulica v Bratislave

Štefánikova ulica v Bratislave

Dnes sa budeme túlať po Štefánikovej ulici. Mimochodom v polovici 19. storočia bola dostavaná parná železnica a bolo treba spojiť Hlavnú stanicu s mestom, takže táto ulica sa v krátkom čase stala  jednou z najvýznamnejších. Ďalší významný rok, 1895, vtedy bola na Štefánikovej zavedená električka a začala sa tak písať história električkovej dopravy v Bratislave. Táto trať tam zotrvala do roku 1979. Vtedy ju odstránili, pretože sa malo stavať metro, čo sa však nikdy nezrealizovalo O súčasnosti, ale aj minulosti tejto ulice nám viac povie Ernest Huska  z Petržalského okrášľovacieho spolku.    

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Už vieme o Riegeleho ateliéri, ktorý bol na Štefánikovej ulici. Teraz sa presunieme o kúsok ďalej, smerom do centra. Zaujala nás žltá budova s číslom 12, tu mal svoj byt staviteľ Rudolf Frič. Naším sprievodcom je Ernest Huska z Petržalského okrášľovacieho spolku.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Doplníme, že Štefánikova ulica sa končí vychýrenou kaviarňou, kam chodili známe osobnosti. Je nazvaná podľa Štefánie belgickej, princeznej, manželky korunného princa Rudolfa. 

Autorka: Mária Babinská; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame