Nová relácia Rádia Regina: Na vlastné nohy

Nová relácia Rádia Regina: Na vlastné nohy

Rádio Regina prichádza s novou reláciou, ktorá priblíži pohľad mladej generácie na súčasný svet a problémy, s ktorými sa boria a hľadajú na ne odpovede. Relácia Na vlastné nohy štartuje v nedeľu 6. októbra po 17:00 na všetkých troch Reginách – Západ, Stred a Východ. Každú párnu nedeľu bude otvárať aj pálčivé témy, rozoberať ich s odborníkmi a pre lepšie medzigeneračné pochopenie prinesie tiež názory a reakcie rodičov.

V prvej časti v nedeľu 6. októbra sa autori relácie pozrú z viacerých strán na problém nepochopenia a častých hádok medzi rodičmi a dospievajúcimi deťmi. Vypočujú si názory mladých, prečo sa hádajú a čo je spúšťačom samotnej hádky. Porozprávajú sa so školským psychológom, neobídu ani rodičovský názor. O pocite nepochopenia a rodinných hádok porozpráva aj slovenská speváčka Celeste Buckingham.

„Dnešní mladí riešia podobné situácie ako ich rodičia - od hľadania profesie, partnera, priateľov, dôverníkov, stanovenia životných hodnôt, cez telesné a duševné prejavy a potreby. Zároveň reagujú na podnety, ktorým predošlé generácie dospievajúcich neboli natoľko vystavené. Žijú v dobe nadmerného pretlaku informácií a dezinformácií na sociálnych sieťach, rozličných vplyvov, nástrah, fám, trendov, očakávaní, rozvodovosti rodičov. Nájsť v tomto bludisku samých seba pre niektorých dospievajúcich nebýva jednoduché. Preto chceme otvárať rôzne ľahšie i náročnejšie témy a hľadať cestu z tohto chaosu a radi povzbudíme nové talenty,“ objasnila šéfdramaturgiča Rádia Regina Mária Grebeňová-Laczová.  

Ďalšie časti relácie sa sústredia na kyberšikanu a nástrahy internetu, na výhody a nevýhody privátov a študentských internátov a vysielanie 17. novembra bude patriť pohľadu mladej generácie na Nežnú revolúciu. Rozoberať sa budú aj také témy, ako sa postaviť k rozvodu rodičov, ako ďalej po maturite, problematika experimentovania s mäkkými drogami, či závislosť na fyzickom vzhľade.

Na vlastné nohy majú na starosti dva tímy moderátorov a redaktorov Rádia Regina spolu s externými spolupracovníci. S Martinou Švirlochovou a Daliborom Uhlárom prvú reláciu pripravili absolventi bratislavského konzervatória Marianna Ďuranová a Oliver Orth. Druhý tím tvoria Beáta Repíková, Mária Babinská a Juraj Turis spolu so študentmi žurnalistiky Štefániou Turyovou a Lukášom Skrúcaným.

Archív relácií nájdete tu.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame