Vianočné rozprávanie Václava Šuplatu

Vianočné rozprávanie Václava Šuplatu

Spisovateľa Václava Šuplatu nemusíme detským poslucháčom zvlášť predstavovať. Každý rok napíše aspoň jednu rozhlasovú rozprávku, poznajú ho aj ako autora knižných rozprávok. Spomeňme knihy: Maco Viktor pozná svet, na všetko vie odpoveď, Najtajnejší agent, Kocúr Leo si hľadá priateľov, Kráľovský detektív Sebastián a mnohé ďalšie.

Tento rok na detskom rozhlasovom rozprávkovom festivale Zázračný oriešok v Piešťanoch dostal Václav Šuplata cenu detského diváka za Ježibabovskú detektívku. Nielen o tejto rozprávke, ale aj o svojich televíznych aktivitách Martinovi Jurčovi Václav Šuplata porozprával.

Vianočné rozprávanie Václava Šuplatu 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Počúvali sme pesničku od Vaša Patejdla a Václava Šuplatu, ktorá vznikla pre televíznu reláciu Od Kuka do Kuka ešte začiatkom 90. rokov.

A dnes sa rozprávane s Václavom Šuplatom aj o tom ako píše svoje rozprávky. Jednu z nich budete môcť počuť už dnes v podvečer – o 18.45 a zajtra v repríze o 18.15. Táto nová rozprávka sa volá Dvere do nikam. A nielen o nej sa s autorom Václavom Šuplatom porozprával Martin Jurčo.

Vianočné rozprávanie Václava Šuplatu 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autor: Martin Jurčo Foto: rtvs

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame