Svetlo z Betlehema

Svetlo z Betlehema

11.12.23 o 16.30 slovenskí skauti priniesli do prezidentského paláca betlehemské svetlo. Spolu s ním odovzdali pani prezidentke aj knihu Svetlo z Betlehema. Knižka vznikla súbežne s pripravovanými rozhlasovými rozprávkami, ktoré bude Slovenský rozhlas počas Vianoc vysielať deťom na dobrú noc v Rádiu Regina.

Rozhlasové rozprávky prinášajú päť vianočných príbehov. Každý je z iného historického obdobia, no všetky hovoria o tom istom zázraku – o narodení božieho dieťaťa, ktoré zmenilo a stále mení svet.

Príbehy autorov Ondreja Sliackeho, Timotey Vráblovej, Jozefa Lenharta a Petra Karpinského, spolu s výtvarnou výpoveďou Renáty Milčákovej doslova aj symbolicky prinášajú betlehemské svetlo, rozžiaria naše mysle, obohatia prežívanie mystéria Vianoc.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Počúvať pozýva jeden z autorov - Jozef Lenhart

ROZPRÁVKY NA DOBRÚ NOC V RÁDIU REGINA

23.12.23 Peter Karpinský: Krištof
18:00 Rozpráíva Lucia Vráblicová
réžia: Milena Lukáčová

24.12.23 Peter Karpinský: Pippo Buono
18:00 Dramatizovaný príbeh o slávení Vianoc v Ríme 16.storočia, keď sa tam o chudobné deti a siroty staral sv. Filippo Neri
Réžia: Karol Horvát

25.12.23 Ondrej Sliacky: O myšiach tichej svätej noci
18:00 rozpráva Lucia Vráblicová
réžia: Milena Lukáčová

26.12.23 Jozef Lenhart: Chrenovský Betlehem
18:30 Rozpráva Lucia Vráblicová
réžia: Milena Lukáčová

27.12.23 Timotea Vráblová: Noc zázrakov
18:00 Príbeh o tom, ako v roku 1223, teda práve pred osemsto rokmi, sv. František z Assissi slávil Vianoce so živým betlehemom.
Réžia Kamil Žiška

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame