Upratovanie farskej záhrady v Lamači

Upratovanie farskej záhrady v Lamači

K zásadným predveľkonočným rituálom patrí veľké upratovanie. Napriek tomu, že sa o veci staráme po celý rok, má po zimnom období ešte aj pre súčasníkov akýsi rituálny charakter – vymietnuť z okolia všetko pochmúrne súvisiace so zimou, vpustiť do vnútra čerstvý vzduch a pripraviť sa na vítanie jari, ale aj sviatkov s ňou spojených. Na veľkom upratovaní vo farskej záhrade v kostole svätej Margity, síce len s mikrofónom, asistovala aj Tatiana Šušková.

Upratovanie farskej záhrady v Lamači I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V záhrade farnosti kostola sv. Margity v Lamači vyrástli dva montované domčeky pre účely fungovania charity, ktorej vznik podnietila samotná fara aj farníci. Práve tí lamačskí príkladom ukazujú, ako má farnosť fungovať. Najmä záujmom o druhých a pomocou tým, ktorí to potrebujú najviac: O cieľoch činnosti charitatívneho centra povedal viac na predveľkonočnej farskej brigáde Tatiane Šuškovej padre Leonard Pawlak.

Upratovanie farskej záhrady v Lamači II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tatiana Šušková brigádnikov z farnosti kostola svätej Margity v Lamači poslúchla a do Lamača sa ešte vrátila – nielen na svätú omšu, ale aj za padrom Leonardom Pawlakom, s ktorým sa porozprávala nielen o posolstvách najväčšieho kresťanského sviatku, ale aj o potrebe ticha a stíšenia. Koľko podôb má ticho a koľko slov sa dá o ňom povedať?  Dozviete sa v Rádiu Regina na Bielu sobotu po 14-tej hodine v rozhlasom feature Nechajme sa obklopiť tichom.

Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame