Prečo je výhodný priamy kontakt s budúcim zamestnávateľom?

Prečo je výhodný priamy kontakt s budúcim zamestnávateľom?

V dnešnej dobe, keď má Slovenská republika najnižšiu mieru nezamestnanosti od svojho vzniku sa zdá, že nájsť si prácu je veľmi ľahké. V zložitom procese hľadania práce však rozhoduje veľa faktorov – vek uchádzača, jeho vzdelanie a skúsenosti, hľadanie práce, čo najbližšie k miestu bydliska.

Vysvetliť, prečo som ja práve ten najvhodnejší kandidát na ponúkanú pracovnú pozíciu je neraz ťažké. Aj preto sú vhodné priame kontakty s budúcimi zamestnávateľmi, tak ako to bolo minulý týždeň na veľtrhu práce v bratislavskej Starej Tržnici, kde sa zastavila aj Tatiana Šušková.

Prečo je výhodný priamy kontakt s budúcim zamestnávateľom? I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Chcete naštartovať svoju kariéru alebo získať prácu snov? Na podujatí Kariéra EXPO sa 16. októbra v Starej Tržnici v Bratislave mohli uchádzači o prácu stretnúť s budúcimi zamestnávateľmi, ktorí ponúkali voľné pracovné miesta. Desiatky vystavovateľov, náborárov, informácie o otvorených pozíciách. Uchádzači o prácu mali v priebehu jedného dňa možnosť dozvedieť sa všetko o svojej možnej budúcej práci. Tatianu Šuškovú zaujímalo, s akými očakávaniami prišli.

Prečo je výhodný priamy kontakt s budúcim zamestnávateľom? II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nielen uchádzači o zamestnanie, ale aj zamestnávatelia to nebudú mať v najbližších rokoch ľahké. Najväčšie výzvy, s ktorými sa budú musieť popasovať v nadchádzajúcom období, budú podľa členov Asociácie personálnych agentúr Slovenska súvisieť s nedostatkom uchádzačov na pracovnom trhu, ale aj s novými technológiami a s odlišnými názormi nastupujúcej mladej generácie pracujúcich.

Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame