Zlaté ruky má aj Milan Látka z Prievidze, ktorý sa už vyše tridsať rokov venuje zbieraniu a výrobe pastierskych nožov. Zaujímavosťou je, že ich rúčky sú vylievané cínom. Michalovi Hercegovi povedal, čo všetko musí nožiar vedieť.
1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Značkovanie či vyvrhovanie oviec, práca so syrom alebo mäsom. Na toto používali svoje nože pastieri. Čepele sa menia, no rúčky môžu byť stále krásne zdobené.
2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Dnes hovoríme o nožoch s cínovou výzdobou a o tom, na čo všetko ich používali pastieri. Michal Herceg sa rozpráva s nožiarom Milanom Látkom.
3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Dnes sme sa venovali pastierskym nožom a o týždeň nás v letnom seriáli "zlaté ruky" bude zaujímať ručná výroba sviečok.