Určite ste už aspoň v duchu rekapitulovali, čo nesmie tieto sviatky chýbať na vianočnom stole.
A tak ako vo väčšine domácností ostávame verní tradíciám predkov, tak aj Slováci, ktorí sa po druhej svetovej vojne v rámci repatriácie a reemigrácie vracali z Európy a sveta domov, si so sebou priniesli a dodnes udržiavajú, mnohé typické zvyky a tradície svojich starých mám a dedov. Najmä počas najväčších sviatkov roka. Pred Vianocami k nim patrili najmä zabíjačky.
A okrem preslávených klobás z Dolnej Zeme predsedníčka Spolku Slovákov z Maďarska na Slovensku Anna Pilariková z Galanty Tatiane Šuškovej vymenovala celý zoznam zabíjačkových gurmánskych dolnozemských špecialít.
Spomienky z Dolnej zeme Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Do kuchyne dolnozemských Slovákov sme zavítali a trochu vianočne sa naladili s predsedníčkou Spolku Slovákov z Maďarska Annou Pilaríkovou.