Počuli ste už výraz hrtánki? Áno, súvisí s hrtanom, respektíve skôr s hrvoľom hydiny. Prečo a ako sa dozviete už o chvíľu. Hrtánki sa vďaka aktivitám Centra tradičnej kultúry v Myjave učia vyrábať mladí aj starší, ženy aj muži. Viac Ivete Pospíšilovej vysvetlila riaditeľka centra Viera Feriancová.
Hrtánki - obradné cestoviny Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Sviatočné dni si zaslúžia aj výnimočné jedlá. Konzumovať by sme však mali po celý rok najmä to, čo je domáce a chutí nám. Podľa receptu lektorky z Myjavy si isto šikovné gazdiné stihnú pripraviť tieto výnimočné cestoviny aj do tohtoročnej polievky na veľkonočnú nedeľu. Špeciálnu paličku a doštičku na krútenie cesta si možno zadovážiť práve v Myjave.