Doteraz nadpriemerne teplý a slnečný rok významne ovplyvnil aj vinohradnícky kalendár. Tento rok dozrieva hrozno o 10 až 14 dní skôr a ľudí spätých s vinohradmi opäť čakajú dni plné práce. Mária Ružeková a Jozef Šimečka z Modry, z občianskeho združenia Kráľová, si spolu s Tatianou Šuškovou zaspomínali, čo patrilo v minulosti, keď sa chodilo na celodenné práce do vinohradov, do každodenného jedálnička vinohradníkov.
Čo si brali naši predkovia do vinohradov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Tento rok teda budeme môcť vďaka dostatku slnečných lúčov skôr ochutnať aj tradičný kvasený hroznový mušt - burčiak. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka totiž v piatok na základe žiadosti Zväzu vinohradníkov a vinárov Slovenska udelilo výnimku a povolilo predaj burčiaku už od 6. augusta 2018.