Pečenie trdelníka má svoje zákonitosti

Pečenie trdelníka má svoje zákonitosti

Chránené zemepisné označenie má na Slovensku asi desiatka slovenských potravín. Označenie ich chráni pred falšovaním a napodobňovaním a spotrebiteľovi dáva záruku, že potravinu vyrobili podľa tradičnej a pravej receptúry bez akýchkoľvek náhrad. Úplne prvým produktom s týmto označením sa na Slovensku pred asi 10 rokmi stal skalický trdelník. V Skalici a okolí ho samozrejme pečú dodnes – ako? Na to sa bola pozrieť Jana Obrancová.

Pečenie trdelníka má svoje zákonitosti Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Skalický trdelník získal chránené označenie pôvodu ako vôbec prvý slovenský potravinársky produkt v roku 2007. Odvtedy k nemu pribudli napríklad levický slad, slovenská bryndza a parenica či zázrivské korbáčiky.

Autor: Jana Obrancová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame