Ako si vychutnalo záver fašiangov hlavné mesto?

Ako si vychutnalo záver fašiangov hlavné mesto?

Už sa fašang kráti – už sa nenavráti... Dnes platí na sto percent, pretože Popolcová streda uzatvára túto – z hľadiska zvykov – najveselšiu časť roka. Posledné dni fašiangov sa oslavovali v mnohých obciach a mestách nášho kraja práve uplynulý víkend a po prvý krát v novodobej histórii nadviazalo v návrate k fašiangovým tradíciám aj naše hlavné mesto. Fašiangovú náladu počas celého dňa, od rána až do večera, vytváralo množstvo pestrých podujatí – koncerty, prednášky, ochutnávky fašiangových dobrôt, dielne na výrobu karnevalových masiek, turistické prechádzky so sprievodcami na tému fašiangov v meste, až po karnevalový sprievod v maskách. Atmosféru bratislavského fašiangovania zachytila reportážnym mikrofónom Tatiana Šušková v okolí Starej Tržnice na námestí Nežnej revolúcie.

Fašiangy v Bratislave - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Opäť sa vraciame s Tatianou Šuškovou do atmosféry prvého bratislavského fašiangovania. Bratislava v spolupráci s Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom a mestskou časťou Staré Mesto pripravila v uplynulú sobotu na viacerých miestach bohatý program pre veľkých aj malých, pre obyvateľov mesta, ale aj jeho návštevníkov. My zostávame v priestoroch pred Starou Tržnicou na námestí Nežnej revolúcie.

Fašiangy v Bratislave - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Prvé bratislavské fašiangy vyčarili ich návštevníkom nielen dobrú náladu, ale ponúkli aj množstvo informácií o histórii mesta, o tradíciách, ale saj priestor, kde sa mohli spolu stretnúť, zoznamovať sa, a užívať si nielen zábavu, ale aj pocit spolupatričnosti.

Autor: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame