Centrum tradičnej kultúry v Myjave získalo prestížne ocenenie za systém vzdelávacích aktivít

Centrum tradičnej kultúry v Myjave získalo prestížne ocenenie za systém vzdelávacích aktivít

Centrum tradičnej kultúry v Myjave sa už viac ako štvrťstoročie venuje rozvíjaniu kultúrneho dedičstva myjavského regiónu. Za mimoriadne programy v tejto oblasti bol systém vzdelávacích aktivít, ktoré Centrum realizuje, zapísaný do Zoznamu najlepších spôsobov ochrany nehmotného kultúrneho dedičstva na Slovensku. O významnom ocenení sa Vlasta Cigánková porozprávala s riaditeľkou Centra tradičnej kultúry v Myjave Vierou Feriancovou a odbornou pracovníčkou Lenkou Konečnou.

Centrum tradičnej kultúry v Myjave získalo prestížne ocenenie za systém vzdelávacích aktivít I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Centrum tradičnej kultúry v Myjave získalo významné ocenenie za systém vzdelávacích aktivít, ktoré majú prispieť k ochrane nehmotného kultúrneho dedičstva na Slovensku. Sú zamerané na deti z materských a základných škôl a ich pedagógov, členov folklórnych kolektívov, záujemcov o ľudový tanec a hudbu, ľudové remeslá, odievanie, ovocinárstvo, ľudovú stravu a ďalšie. Vlaste Cigánkovej o nich viac povedala Lenka Konečná.

Centrum tradičnej kultúry v Myjave získalo prestížne ocenenie za systém vzdelávacích aktivít II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ocenenie, ktoré získalo Centrum tradičnej kultúry v Myjave mnohí prirovnávajú k filmovému Oskaru.

Autorka: Vlasta Cigánková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame