Vyrezávanie do ovocia

Vyrezávanie do ovocia

Umenie vyrezávania do ovocia a zeleniny, tzv. carving alebo fruit carving, má niekoľko storočnú tradíciu. Pochádza z krajín Ďalekého východu - Thajska, Číny a Japonska. Dekorácie z ovocia, zeleniny či syra dokážu dotvoriť studené bufety na recepciách, svadbách, rodinných či firemných oslavách. Čoraz viac ľudí objavuje krásu tohto orientálneho umenia, ktorému sa venuje aj víťaz medzinárodnej súťaže, Jozef Hajnala z juhoslovenského Moyzesova. Viera Horáková sa nášho šampióna pýtala, do akého ovocia sa mu najlepšie vyrezáva?

Vyrezávanie do ovocia Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Priblížili sme vám umenie fruit carving, alebo vyrezávanie do ovocia a zeleniny, ktorému sa úspešne venuje Jozef Hajnala z Moyzesova pri Nových Zámkoch.

 

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame