Juraj Čurný a nový album Evy Kostolányiovej

Juraj Čurný a nový album Evy Kostolányiovej

Tento víkend si pripomíname aj výročie narodenia speváčky Evy Kostolányiovej. A napriek tomu, že by sa mohlo zdať, že priaznivci tejto speváčky majú už všetko k dispozícii, vždy sa dá ešte niečo vymyslieť.

Napríklad práve teraz vychádzajú niektoré piesne na klasickej čiernej platni. Kým tá prvá profilová Evina platňa vyšla pred 47. rokmi, táto najnovšia je výberom z jej celej kariéry z nahrávok, ktoré vznikli v rozhlasových štúdiách. Martin Jurčo oslovil editora Juraja Čurného, mohlo by sa zdať, že tento album je preňho generačne vzdialeným.

Juraj Čurný a nový album Evy Kostolányiovej 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoríme o novej LP platni Evy Kostolányiovej, ktorá prináša výber jej pesničiek na klasickej čiernej platni. Juraj  Čurný je hudobný publicista, ktorý hľadal podrobnosti o vzniku jednotlivých skladieb. A tak okrem nahrávok sa môžeme dočítať na obale zaujímavosti o tom ako sa niektoré piesne dostali až na Slovensko. Pristavil sa napríklad pri pesničke „Ťuk, ťuk“. Martin Jurčo sa s Jurajom Čurným porozprával.

Juraj Čurný a nový album Evy Kostolányiovej 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovorili sme o prevzatých skladbách, ktoré sa v tom čase bežne dostávali do repertoáru našich spevákov. Jednou z nich je aj populárna pesnička, ktorú nahrala Eva Kostolányiová na sklonku života, a jej hlas je poznačený liečbou. Volá sa Zázraky a nahrala ju s vlastnou skupinou Hej.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame