Alexander Szalontay z Trnavy do Senice

Alexander Szalontay z Trnavy do Senice

Výstavu, na ktorú vás teraz pozveme do Záhorskej galérie Jána Mudrocha v Senici, by sme mohli nazvať aj takým malým objavom. Už ju síce minulý rok v lete počas uvoľnení opatrení poznali návštevníci galérie v Trnave, v Senici sa však predstavuje zatiaľ formou internetovej prezentácie.

Alexander Szalontay bol celý život učiteľom kresby a grafiky na vysokej škole. Výtvarnému umeniu sa venoval len súkromne. Okrem jednej malej výstavy bol širokej verejnosti takmer neznámy. O to bolo radostnejšie stretnutie so stovkami jeho diel, keď ich objavili aj teoretici výtvarného umenia v jeho ateliéri. Bol to totiž prehľad rôznych štýlov a inšpirácií výtvarného umenia 20. storočia. Martin Jurčo sa o výstave zhováral s kurátorom výstavy Filipom Krutekom z trnavskej galérie. 

Alexander Szalontay zo Senice do Trnavy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak chcete zažiť skutočné umenie a zároveň odhaľovať výtvarné štýly a inšpirácie 20. storočia – ideálnym tipom je výstava Zásielka Alexandra Szalontaya. Až do konca mája si ju môžete pozrieť elektronicky na stránke Záhorskej Galérie Jána Mudrocha v Senici.

Autor: Martin Jurčo, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame