Opustil nás spevák Novej scény Ladislav Miškovič

Opustil nás spevák Novej scény Ladislav Miškovič

Len minulý rok sa vitálny spevák Novej scény Ladislav Miškovič dožil osemdesiatky. A cez víkend sme sa dozvedeli smutnú správu, že táto výrazná osobnosť spevoherného divadla odišla do hudobného neba.

Ladislav Miškovič sa narodil v Nesvadoch. Od detstva ho to ťahalo k spevu. Vystupoval v miestnom zbore a potom študoval spev na Konzervatóriu v Bratislave. Neskôr bol členom zboru i sólistom SĽUK-u. Po krátkom účinkovaní v Maďarskom oblastnom divadle v Komárne sa v roku 1966 dostal do zboru spevohry Novej scény. Zakrátko prešiel medzi sólistov a hral hlavné postavy operetného i muzikálového žánru. O Ladislavovi Miškovičovi nám povie Martin Jurčo.

Opustil nás spevák Novej scény Ladislav Miškovič Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ladislav Miškovič bol tridsať sezón spevákom na Novej scéne – a v posledných rokoch žil v Smrdákoch. Dokumentom o jeho práci sú nielen rozhlasové nahrávky, ale aj niekoľko albumov, napríklad Z operety do operety alebo Zo sveta operety. Spevu zostal verný do vysokého veku ako člen miešaného speváckeho zboru Cantilena v Senici. Posledná rozlúčka s Ladislavom Miškovičom bude 12. 1. 2022 o 14. hodine v Smrdákoch.

Autor: Martin Jurčo, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame