Rozhovor so súdnym znalcom pre výtvarné umenie Ivanom Jančárom

Rozhovor so súdnym znalcom pre výtvarné umenie Ivanom Jančárom

Ivan Jančár pôsobí ako kurátor Galérie Slovenského rozhlasu. Rodák z Trenčianskych Teplíc vyštudoval vedu o výtvarnom umení na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave, a od roku 1983 pracoval ako kurátor modernej grafiky a kresby v Galérii mesta Bratislavy. Pripravil desiatky výstav na Slovensku aj v zahraničí, publikoval knihy a písal články o slovenskom a medzinárodnom umení. Miroslavovi Würflovi prezradil aj to, čo sa zmenilo, keď ho v roku 1998 vymenovali za  riaditeľa Galérie nášho hlavného mesta...

Rozhovor so súdnym znalcom pre výtvarné umenie Ivanom Jančárom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Viac sa o spomínaných výstavách dozvieme v sobotnej Panoráme, ktorej hosťom bude kurátor Galérie Slovenského rozhlasu Ivan Jančár. Čo robil v Múzeu moderného umenia v Oxforde, ako sa stal expertom Európskej komisie pre kultúru so sídlom v Bruseli a či využíva svoje dlhoročné skúsenosti ako súdny znalec pre výtvarné umenie? - to všetko rozoberieme v sobotu v Panoráme po 10.-tej hodine!

Autor: Miroslav Würfl, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame