Scénická žatva

Scénická žatva

Hoci v RRZ prevažujú informácie zo západného Slovenska, urobíme výnimku, lebo scénická žatva -.napriek tomu, že je v Martine, je významným celoslovenským podujatím, na ktoré sa oplatí vycestovať. Storočnica Scénickej žatvy, najstaršieho festivalu ochotníckych divadiel a umeleckého prednesu v Európe, ponúkne na prelome augusta a septembra nielen víťazné inscenácie zahraničných a profesionálnych divadelných kolektívov, ale aj divadelné výstavy, tvorivé dielne s profesionálnymi lektormi či letné divadelné kino. Ministerka kultúry Natália Milanová.

Scénická žatva - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Programový riaditeľ festivalu Matej Moško informoval, že na jubilejnom ročníku sa predstaví v priebehu šiestich dní 20 inscenácií a 11 umeleckých prednesov.

Scénická žatva - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Spolu s mestom Martin a Turčianskym kultúrnym strediskom pripravilo NOC aj program pre deti. Môžu si pozrieť divadelné predstavenia, zaujímavé filmy alebo zapojiť sa do tvorivých dielní so slovenskými umelcami. Festival Scénická žatva je prehliadkou ochotníckeho divadla, na ktorej sa predstavia najúspešnejšie ochotnícke divadelné súbory a recitátori - víťazi postupových súťaží v umeleckom prednese Belopotockého Mikuláš, Zlatá priadka, FEDIM či Hviezdoslavov Kubín. Záštitu nad festivalom prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Autor: Marcel Hanáček

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame