Premiéra divadelnej hry Ivana Stodolu Čaj u pána senátora

Premiéra divadelnej hry Ivana Stodolu Čaj u pána senátora

Zajtra a v nedeľu bude v modrom salóne Slovenského národného divadla premiéra divadelnej hry Ivana Stodolu Čaj u pána senátora. Napísaná bola takmer pred sto rokmi a uvedená v rôznych divadlách už mnohokrát. Tento text o ľudských neduhoch a o rodiacej sa demokracii v prvej česko-slovenskej republike pokúša stále nových a nových režisérov. Prečo asi? Zistíte priamo v hľadisku. Na javisku uvidíte hercov divadla Zrakáč, z ktorých časť je úplne nevidiacich a niektorí sú slabozrakí. Zrakáč má už za sebou vyše desaťročnú divadelnú cestu, no v ostatných rokoch je jeho domovskou scénou Slovenské národné divadlo. V blížiacej sa premiére sa objavia aj profesionálni herci Emília Vášáryová a Ján Galovič. Generálku predstavenia navštívil Michal Herceg.

Divadlo - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pred chvíľou sme počuli, že zajtra a v nedeľu sa na našej prvej scéne, presnejšie v modrom salóne Slovenského národného divadla, bude podávať Čaj u pána senátora. Divadlo Zrakáč zložené z nevidiacich, slabozrakých, ale aj vidiacich hercov v tejto smutnosmiešnej hre Ivana Stodolu spolupracuje s členmi činohry SND Emíliou Vášáryovou a Jánom Galovičom. Michala Hercega zaujímalo, na čo sa nevidiaci herci musia pred premiérou pripraviť.

Divadlo - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Po zajtrajšom a nedeľnom uvedení si Čaj u pána senátora môžete v modrom salóne Slovenského národného divadla vychutnať najbližšie v januári budúceho roku.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame