Víkendové pozvánky

Víkendové pozvánky

Začíname na Čachtickom hrade s Victoriou Buchelovou.

Tip - I Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Piatkový večer bude v Modre patriť poézii a hudbe. Hovorí Silvia Balcová.

Tip - II Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Od piatku do nedele bude v kaštieľskom parku v Stupave medzinárodný festival nového cirkusu a divadla Cirkul'art. Informuje Pavol Kelley.

Tip - III Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V obci Krivosúd Bodovka pri Trenčíne je už pripravený dvadsiaty ročník festivalu seniorských folklórnych súborov Kým žiješ, tancuj. Sobota bude patriť kolektívom z celého Slovenska a z moravského Vsetína. Bude pri tom aj rádio Regina západ. Viac už Jaroslava Kohútová.

Tip - IV Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A máme tu ešte jedno folklórne ladené podujatie. Ide o medzinárodné stretnutie troch generácií v Trenčianskych Tepliciach. Prehľad o účinkujúcich má Alojz Špaček.

Tip - V Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V sobotu o osemnástej v modlitebni evanjelickej cirkvi v Diakovciach slávnostne uvedú do života nové cd speváckeho zboru Krédo s názvom Laudate dominum. Vypočujme si aspoň krátku ukážku titulnej skladby.

Tip - VI Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pestré to tento víkend bude aj v Senci. V tamojších podujatiach listuje Martina Ostatníková.

Tip - VII Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vlastivedné múzeum v Galante pripravilo ďalšiu komentovanú prechádzku mestom s miestnym historikom. Tentokrát sa prechádzka sústredí na strednú časť Hlavnej ulice a bývalé trhovisko. Trasa vedie aj po Novej ulici, kde boli sústredené mnohé zariadenia židovskej náboženskej obce: synagóga, kúpeľ, ješiva, škola. V Nitre pred penziónom Artin budú v piatok aj počas víkendu Svätourbanské zoborské slávnosti, kde bude trhové mestečko a vínny festival, všetko sprevádzané zaujímavým hudobným programom. Nitriansky horský spolok zároveň pozýva na ferratový kurz pre deti aj dospelých na Via ferrate Zobor nad Nitrou. Kurz je pripravený na sobotu a treba sa vopred nahlásiť. Víkendové tipy pripravil Michal Herceg.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame