Vianočný darček Dušana Dušeka: Deti v daždi

Vianočný darček Dušana Dušeka: Deti v daždi

Vianoce sú spojené s darčekmi a jedným z častých darčekov je aj kniha. Držiteľ Krištáľového krídla za publicistiku a literatúru, laureát Ceny Dominika Tatarku a Literárnej Akadémie Dušan Dušek si pod stromček daroval knihu. Svoju vlastnú. A je plná spomienok na dávnu i nedávnu minulosť. Názov znie tak trochu záhadne - Deti v daždi. Martinovi Jurčovi povedal aj o tom ako kniha vznikala, ale aj ako výnimočne je ilustrovaná.

Deti v daždi 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Rozprávame sa so spisovateľom Dušanom Dušekom, ktorý priniesol slovenskému čitateľovi azda tie najkrajšie príbehy. Napríklad, príbeh mladého Jakuba, ktorý sa zamiluje do krásnej Rómky. Ten má neopísateľnú atmosféru aj pre filmové stvárnenie režisérom Dušanom Hanákom, na ktorom rovnako spolupracoval aj Dušan Dušek.

Deti v daždi 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Možno niektorý z filmov, o ktorých sme hovorili ako Ružové sny, Ja milujem, ty miluješ či Záhrada sa objavia počas sviatkov aj na televíznej obrazovke. Tie sú staršie. No  najnovšia knihu Dušana Dušeka Deti v daždi je celkom nová. Aj keď v nej využili nádherné obrázky z dobového kalendára z roku 1910.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame