Odovzdali Ceny E. M. Šoltésovej

Odovzdali Ceny E. M. Šoltésovej

Živena si pripomína 155 rokov od svojho vzniku. A súčasťou ich širokých aktivít bola aj sociálna práca, pomoc chudobným. Napríklad podporovali študentov z chudobnejších rodín z celého Slovenska, aby mohli študovať na vysokých školách v Bratislave. Aj preto v súčasnosti odovzdávajú každoročne Cenu Eleny Márothy Šoltésovej.

Ocenenou bola sociálna pracovníčka z poradenského centra Alej v Bratislave Mária Vitteková. Martin Jurčo sa jej spýtal aj na to ako sa k tejto práci dostala.

Odovzdali Ceny E. M. Šoltésovej I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoríme o udeľovaní cien Elena Márothy Šoltésovej za dobrovoľnícke aktivity. Túto cenu udeľuje bratislavská odbočka Živeny ženám-dobrovoľníčkam za sociálnu prácu. Ako sme už hovorili, cenu si prevzala Mária Vitteková, ktorá pracuje v poradenskom centre Alej v Bratislave.

Súčasťou stretnutia však bola aj diskusia o chudobných ženách, ktoré sú oveľa viac ohrozené. Martinovi Jurčovi povedala viac Annamária Kaločaiová z Občianskeho združenia Vagus.

Odovzdali Ceny E. M. Šoltésovej II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak máte ak vy chuť aspoň nakrátko - na jeden deň, pomôcť dobrovoľnícky v niektorej z organizácií ako De Paul Slovensko či občianske združenie Vagus. Všetky informácie nájdete na ich internetových stránkach.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame