Kveta Tálie pre Zdenu Studenkovú

Kveta Tálie pre Zdenu Studenkovú

Cez víkend sa skončil už 25. ročník Festivalu Aničky Jurkovičovej v Novom Meste nad Váhom. Tento rok sa niesol v znamení 200. výročia od narodenia tejto prvej slovenskej herečky. Aj preto bolo súčasťou festivalu otvorenie výstavy o jej novomestských potomkoch. Nasledovali tri dni prehliadok tvorby ochotníckych súborov: Divadielka Galéria, súboru Jána Chalupku z Brezna, súboru Na štaci z Nemčíc nad Hanou a slovenských divadiel z dolnej zeme z Kysáča a zo Starej Pazovy.

V poradí 22. tabuľku si vo foyeri domu kultúry v Novom Meste nad Váhom odhalila herečka Zdena Studenková. Martin Jurčo sa Zdeny Studenkovej pýtal aj na odovzdávanie skúseností medzi generáciami hercov.

Kveta Tálie pre Zdenu Studenkovú I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sme na 25. ročníku Festivalu Aničky Jurkovičovej v Novom Meste nad Váhom, ktorý sa skončil počas uplynulého víkendu. Predstavilo sa 5 ochotníckych divadiel, z toho dve slovenské divadlá z Dolnej zeme, zo srbskej Vojvodiny. V Galérii kresleného humoru otvorili výstavu karikatúr Vlasty Švejdovej. Cenu Kvet Tálie za celoživotné dielo si odniesla Zdena Studenková a v Galérii Mestského kultúrneho strediska otvorili výstavu sôch nevidiacej autorky Marianny Machalovej Jánošíkovej. Martin Jurčo sa tejto autorky opýtal aj na to, kedy a za akých okolností začala tvoriť.

Kveta Tálie pre Zdenu Studenkovú II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tvorbu medzinárodne úspešnej nevidiacej autorky Marianny Machalovej Jánošíkovej si môžete pozrieť v Galérii Mestského kultúrneho strediska v Novom Meste nad Váhom do 31. mája.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame