Poézia na doskách Novej scény: Nepovinne po víne

Poézia na doskách Novej scény: Nepovinne po víne

Ak si spomínate na hodiny literatúry v škole a recitácia či poézia vás až natoľko nebavila – skúste sa na ňu pozrieť trochu iným pohľadom. Ponúkajú vám ju herci v dialógoch či cez pesničky v štúdiu Olympia v bratislavskom divadle Nová scéna.

Projekt Nepovinne po víne je výsekom rôznych básní, o ktorých sa bežne učíme v škole a sú aj súčasťou maturitných otázok. Andrea Bučko viacero z nich zhudobnila, pridala texty o živote i o básnikoch a vznikol z toho lákavý projekt. Veľmi radi sa v ňom predstavujú aj herci Novej scény Ján Mistrík, Dárius Kočí, Karin Olasová, Monika Drgáňová i Lukáš Pišta. Martin Jurčo sa o vzniku tohto cyklu rozprával s Andreou Bučko.

Poézia na doskách Novej scény: Nepovinne po víne I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Šesť hercov bratislavskej Novej scény v kaviarni Olympia spieva, recituje, ale aj diskutuje o poézii. S cyklom Nepovinne po víne prišla hudobníčka a dramaturgička divadla Andrea Bučko a o projekt je veľký záujem. Nielen u žiakov základných a stredných škôl.
Divák sa dozvie viac aj zo života samotných autorov. Spozná ich prepletenia vo vzťahoch i tvorbe.

Martin Jurčo sa o recitácii a vstupe do projektu rozprával s hercami s Karin Olasovou a Dáriusom Kočím.

Poézia na doskách Novej scény: Nepovinne po víne II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak sa chcete vytrhnúť od reality všedného dňa – skúste ho vnímať cez poéziu nadčasových básnikov. Ujalo sa ho šesť hercov na bratislavskej Novej scéne v projekte Nepovinne po víne.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame