Andrej Ďuríček napísal vlastnú knihu o Bratislave

Andrej Ďuríček napísal vlastnú knihu o Bratislave

Andreja Ďuríčka Bratislavčania poznajú ako novinára, ktorý sa celý život venuje svojmu rodnému mestu. Zachytáva jej premeny, krásy, ale aj to, čo by chceli Bratislavčania ukryť pred návštevníkmi. Navyše, mnohé z fotografií a reportáží sa dostali medzi čitateľov až v tejto knihe. Tri desiatky rokov, to nie je taký veľký časový úsek, no našej hlavné mesto sa za tento čas výrazne zmenilo. Martinovi Jurčovi povedal Andrej Ďuríček aj o tom, čo bolo na začiatku.

Andrej Ďuríček napísal vlastnú knihu o Bratislave I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vraví, že nerozumie svojej krajine, ale rozumie svojmu mestu. Nechce celý život naň frflať. Tak charakterizoval novinár Andrej Ďuríček svoj vzťah k Bratislave. Je to vraj miliónové mesto, v ktorom sa darí bohatým aj chudobným. Vraj šťastný v ňom nie je len ten, kto by nebol šťastný ani inde na svete.

Andrej Ďuríček vlastný pohľad na Bratislavu v minulosti a na jeho premeny publikoval v knihe reportáží. Martin Jurčo sa ho pýtal aj na to, či ho nejakým spôsobom v životnom nazeraní ovplyvnil jeho otec, známy herec Jaroslav Ďuríček.

Andrej Ďuríček napísal vlastnú knihu o Bratislave II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kniha Bratis-love je príjemnou slovnou hračkou, pod ktorou novinár Andrej Ďuríček publikuje svoje reportáže o našom hlavnom meste aj na internete.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame