Na festivale Dychfest v Piešťanoch sa predstavili mládežnícke dychové orchestre

Na festivale Dychfest v Piešťanoch sa predstavili mládežnícke dychové orchestre

K vyhľadávaným kultúrnym programom počas letnej turistickej sezóny v Piešťanoch patrí aj  medzinárodný festival Dychfest, na ktorom sa už po štvrtý raz predstavili hudobné zoskupenia mladých zo Slovenska a Českej republiky. Festival s podporou Trnavského samosprávneho kraja zorganizovalo piešťanské občianske združenie Apolin, ktoré chce aj takto propagovať dychovú hudbu. Bola pri tom aj Vlasta Cigánková.

Na festivale Dychfest v Piešťanoch sa predstavili mládežnícke dychové orchestre I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na medzinárodnom festivale mládežníckych dychových hudieb Dychfest sa predstavili žiaci základných umeleckých škôl z Uničova na Olomoucku, z Blatničky v Hodonínskom okrese a zo Slovenska žiaci z Nitry a Dolnej Súče. Organizátori chcú aj takto motivovať mladých ľudí, aby sa zvýšil záujem o hru na dychové nástroje, povedal Vlaste Cigánkovej Petr Veverka.

Na festivale Dychfest v Piešťanoch sa predstavili mládežnícke dychové orchestre II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj keď dychové nástroje nepatria medzi mladými k najvyhľadávanejším, práve takéto festivaly ich môžu inšpirovať.

Autorka: Vlasta Cigánková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame